Растителните базови масла

Растителните базови масла

0 коментара

Растителните масла (или базови масла) се извличат от маслодайни и етерично-маслени култури, като всяко от тях се отличава с различни ползи за хората. Едни се предпочитат в козметичната индустрия, а други се използват главно за готвене. Въпреки че много растения предполагат извличането на полезни вещества от тях, има малък брой растителни масла, които се радват на особено голямо внимание. Тенденцията към все по-големия интерес на хората към растителните масла се дължи преимуществено на стотиците препоръки на специалисти за ползите им като част от нашето ежедневие. По-задълбоченото познаване на техните характеристики потвърждава благотворното им действие:

●     От една страна, учените апелират към употребата на растителни масла в кухнята и превръщането им в част от дневното ни меню;

●     От друга страна, в бюти индустрията все по-силно се установява тенденцията за използване на естествени продукти в грижата за коса, кожа и тяло. Как се добиват растителните масла? Растителните масла се извличат от ядките, семената и плодовете на растенията чрез студено пресоване и фино пречистване, без да се загряват на висока температура. Причината да използваме тази технология е, че тя запазва ценните им качества и удължава срока им на съхранение. Ние от Етерика произвеждаме и обработваме суровините си напълно самостоятелно с цел да гарантираме на нашите потребители високо качество и прозрачност. Какви са ползите от растителните масла? В зависимост от начина, по който употребявате растителните масла, те могат да имат различно положително въздействие върху тялото и организма Ви. Основните им ползи са това, че те ускоряват клетъчната обмяна и подобряват кръвообращението. При използването на растителните масла като козметичен продукт, те водят до  възстановяване еластичността на кожата и образуването на колаген. Наред с различните растителни масла, при нас може да откриете и етерични масла, които също предлагат широка гама от възможни приложения за здравето, визията и дори дома ви. Сдобийте се с висококачествени продукти с ясен произход за максимални резултати.

Остави коментар

Всички коментари в блога се проверяват преди публикуване
Успешно се абонира за бюлетина ни!
Този имейл вече е регистриран