Натуралните дестилационни води са познати и ценени още от древността с грижата си за кожата и продължават да се използват в натуралната козметика, парфюмерията, ароматерапията и кулинарията. Те имат противовъзпалително, успокояващо действие, хидратират и регулират омазняването, поддържат здравето и защитават кожата.

Натуралните води, известни още като хидрозоли, се получават посредством дестилация и съдържат всички водоразтворими вещества от лечебните растения, от които са добити. Колкото по-голямо е количество на съдържащото се етерично масло в тях, толкова по-концентриран е ароматът на водата и съответно – нейните полезни свойства. Същевременно концентрацията на етерично масло е малка и ги прави безопасни за употреба. Могат да се използват както от възрастни, така и за деца и бебета.

Етерика има увоволствието да предложи общо 30 вида дестилационни води в две отделни серии – Натурална и Биологична.

Те включват: розова, лавандулова, лайкова, здравецова, салвиева, борова, босилекова, ментова и портокалова вода, вода от смрадлика, коприва, бял равнец, жълт кантарион, маточина и мащерка.

 

ПРИЛОЖЕНИЕ НА НАТУРАЛНИТЕ И БИОЛОГИЧНИ ВОДИ

Ежедневно почистване на кожата: с помощта на памучен тампон се почиства кожата на лицето, шията и деколтето.

Хидратиране и тонизиране на кожата и косата: директно се разпръсква върху кожата на лицето, тялото и косата.  Може да се прилага за освежаване през целия ден.

Компреси: поставят се върху засегнатите участъци на кожата при изгаряне, кожни раздразнения, ухапване от насекоми.

Вана: добавени във водата хидратират кожата, а аромата действа ароматерапевтично.

Натурален парфюмен спрей: директно се разпръсква върху кожата на тялото и парфюмират с естествен фин аромат.

Устна хигиена: жабурене в продължение на минута е добра профилактика при хигиената на устната кухина.

Като обогатител на маски и козметични продукти