Essential oils, Съвети

Кои етерични масла са подходящи при безсъние?

lazy

За съжаление все по-често има хора, които се оплакват от нарушаване на съня. Понякога това може да се отключи при прием на определени лекарства, стрес, депресия, както и редица заболявания. Ако при вас този проблем се появява понякога, е добре да започнете да му обръщате внимание.

В днешната статия ще ви запознаем с няколко етерични масла, които имат страхотно действие върху успокояването и намаляването на стреса. Именно това би ви помогнало да се справите с влошено качество на съня ви.

Етерично масло от лайка

Лайката е билка, която се използва широко на територията на България. Често присъства при лечение на множество болести, включително кашлица. Не случайно и много хора я приемат под формата на чай, защото успокоява стомаха.

Предлагаме ви да се насочите към етеричното масло за моментите, когато имате проблем със съня. Може да сложите няколко капки етерично масло от лайка на китките си или да използвате ароматни дифузери. Само за няколко минути в стаята ви ще се разнесе ароматът, който ще ви помогне да намалите стреса и да се успокоите. Действа благоприятно на нервната система и премахва безпокойството.

Етерично масло от петигрен

Този горчив портокал е широко разпространен в Китай. Освен че има множество влияния върху човешкото тяло – спокойствие, хармония, отпускане и други, се слави и със страхотен цитрусов аромат. Именно няколко капки от него ще ви помогнат да намалите умствената умора, стреса и съответно безсънието.

Петигренът действа противовъзпалително, противобактериално, против спазми, релаксиращо, успокоително, дори и против депресия.. Изберете това етерично масло от Етерика още днес и ще спите по-спокойно и пълноценно.

Етерично масло от копър

Копърът има множество действия – успокояващо, спазмологично, антисептично, отхрачващо, кръвопречистващо, стимулиращо апетита, разхлабващо и действа страхотно при оплаквания от безсъние. Ако понякога имате натрапчиви мисли или депресивни състояния това етерично масло ще ви помогне да се справите по-бързо с тях и да се насладите на спокоен сън.

Етерично масло от мента

Ментата е растение, чиито масла се извличат от листата му. я притежава множество полезни свойства – успокоява стомаха, повишава апетита, а под формата на етерично масло може да се използва за успокояване, намаляване на стреса и увеличаване възможността за по-пълноценен сън.

Ментата е изключително подходяща и за хората, които често имат неспокоен работен ден, натоварена седмица или пък депресивни състояния. Може да използвате няколко капки в дифузера, когато имате натрапчиви мисли, или изпитване дискомфорт, докато се опитвате да си почивате.

Не се колебайте да изберете правилното етерично масло за вас и скоро да се насладите на един по-добър, ефективен и пълноценен сън. Именно той ще ви помогне да се справите по-лесно с работните и семейните ви задачи и да сте по-бодри, и организирани. В Етерика ви очаква голямо разнообразие от различни етерични масла, които имат множество полезни свойства за вас.

Пробвайте маслата от днешната статия и се уверете сами, защото на сутринта ще се събудите наспани, отпочинали и спокойни. Залагайте на естествените начини, чрез които може да си помогнете и да се насладите на спокойна нощ. Какви са любимите ви етерични масла и как ги употребявате?

Related Posts