Още от древността етеричните масла са се използвали за какво ли не. В рутината за красота на всяка жена са присъствали не само в косата, но и в цялата грижа за тялото. Именно затова в днешната статия ще ви покажем, кои масла са подходящи за вашия тип коса и какви полезни свойства ще извлечете от тях.

Етеричните масла за мазна коса?

Има грешно разбиране, че дамите с мазен скалп не трябва да използват етерични масла върху него, защото може да го омазнят допълнително. Още по-лошо е, когато мазният скалп се премива излишно, защото това кара естествените масла да компенсират и да се наслагват още повече. Но кои са етеричните масла, които ще повлияят благоприятно на мазен скалп?

Маслото от лавандула е едно от най-разпространените масла, които освен с функцията си да успокояват се грижат чудесно за мазния скалп. Ако той е примесен със сърбеж и пърхот можете спокойно да използвате лавандула, както и ще балансира излишното омазняване. Лавандуловото етерично масло ще успокои скалпа и косъма, както и ще помогне за растежа на косата.

Маслото от розмарин също се справя успешно с пърхота, както стимулира растежа и спомага за правилното балансиране на себума по скалпа. Използвайте го внимателно и не прекалявайте с количеството.

Чаеното дърво е страхотно етерично масло за мазна коса, както и лесно може да преборите пърхота с него. Има антибактериални свойства, както влияе и на косопада, което спомага и за растежа на косата.

Етеричните масла за суха коса?

Маслото от пачули има възстановителен ефекти, което е началото на лекуването на сухия скалп. Освен това има пряко влияние върху растежа на косата, като заздравява косъма и го прави по мен и бляскав. Маслото хидратира скалпа и отстранява излишното омазняване, което го прави подходящо и за нормална коса.

Маслото от лайка е популярно за справяне с изтощената и суха коса. Ще забележите подобряване на блясъка и мекотата й, като тя ще успокои кожата на главата. Красивата коса е в основата на изграждането на добро самочувствие и здрава коса.

Маслото от гераниум е древно етерично масло, което дори се използва е холистичната медицина. Има приятен, цитрусов аромат, което е допълнителен ефект при нанасяне. Укрепва косата, прави я по-мека и по-бляскава. Може да се насладите на по-балансиран скалп и по-заздравена коса още от корените. Това масло ще ви помогне, ако се борите с различни раздразнения, които ще отминат след няколко нанасяния.

Маслото от жожоба е по-известно със справянето с косопада, но всъщност то увлажнява косата и добавя хранителни вещества. Тъй като има заздравяващ ефект върху фоликулите успешно влияе на растежа на косата. Здравата кожа на главата ще ви даде възможност да се погрижите за косата си по най-добрия начин. Залагайте на качествени продукти, които да придадат блясък, мекота и здравина на цялата ви коса.

Изберете вашето масло и експериментирайте, няма как да сгрешите, ако пробвате различни маски, които идеално да подпомогнат вашата коса и скалп. Изберете и подходящия доставчик, който да ви гарантира качеството на продуктите, които сте избрали. Насочете се към Eterika.eu, за да се насладите на идеално качество, количество и разнообразие.