Стресът определено съпътства 21 век. Изключително много грандиозни събития се случиха през последните 20 години и поколенията често се оплакват от засилен стрес. Има решение за всеки проблем и не трябва да търпите и минута, за да може да живеете спокойно и пълноценно.

В днешната статия ще ви предложим няколко масла за успокояване на тялото и духа. Стресът ще остане на заден план, ще сте балансирани и ще намалите тревожността.

Етерични масла в борбата със стреса

Ако сте опитвали всичко, но не и етерични масла, то е време да им дадете шанс. Природата е дала всичко, от което имаме нужда, за да се справим със всеки проблем. Единственото, което трябва, е да намерите ефективните средства, да ги прилагате правилно и да очаквате бърз резултат.

Етерично масло от лайка

Това масло е истински магическо, защото неговите позитиви за организма са много. Освен че е страхотно при кашлица, е добре да го използвате и при стрес. Ще забележите, че успокоява при депресия и гняв. Бори се успешно с безсънието и при затрудняване на храносмилането.

Относно кожата го използвайте при изгаряния и кожни възпаления. Облекчава главоболието, мигрената, мускулни болки и дори зъбобол. Може да го прилагате и за повишаване на еластичността на косъма и нейния растеж.

Етерично масло от тамян

Етеричното масло от тамян е невероятно, то има топъл, дървесен и пикантен аромат. Нанесено, то ще балансира емоциите, ще премахне безпокойството и спокойно може да се използва при медитиране. Ако имате натрапчиви мисли, силна тревожност и сте подложени на голям стрес, това е вашето масло.

Етерично масло от салвия

Салвията също действа страхотно като успокоява и отпуска тялото и напрежението. Също така ще забележите, че действа и зареждащо. Освен това, регенерира кожата при раздразнения и дори стимулира растежа на косъма.

Етерично масло от пачули

Вълшебно масло, което се справя отлично с балансирането на емоциите. Ще забележите, че действа отрезвяващо и успокоява при силен стрес и натрупало се напрежение.

Използвайте го при проблеми с кожата, маслото се справя перфектно с мазна, зряла кожа и такава склонна към акне и кожни раздразнения. Регенерира клетките и спомага за премахване на белези. Освен всичко това, стяга зрялата кожа и успява да и придаде много по-младежки и сияен вид. Ако искате да го използвате за коса, маслото ще се пребори с появилия се пърхот и с различни гъбични инфекции.

Етеричните масла са страхотно решение за намаляване на стреса и си заслужава да опитате да ги използвате ежедневно. Няколко капки на китката ще ви помогне да балансирате състоянието си и да намалите негативните емоции. Някои от маслата може да комбинирате заедно, а с други да правите вани, баня за ходила, дори инхалации. Повече информация ще получите в сайта на Етерика.

Ако все пак вашите психически проблеми се задълбочават и имате нужда от професионална консултация, не се колебайте да потърсите специалист. Както се грижим за физическите си болки, така е редно да се погрижим и за психическите си. Здравето е най-важно и не трябва да търпите да се чувствате дискомфортно. Ценете собственото си здравословно състояние, за да се радвате на позитивно ежедневие.

Related Posts