Базовите масла или още познати като глицеридни масла се извличат от маслодайни и етерично-маслени култури, като всяко от тях се отличава с различни ползи за хората. Едни се предпочитат в козметичната индустрия, а други се използват главно за готвене. Въпреки че много растения предполагат извличането на полезни вещества от тях, има малък брой базови масла, които се радват на особено голямо внимание. Тенденцията към все по-големия интерес на хората към базовите масла се дължи преимуществено на стотиците препоръки на специалисти за ползите им като част от нашето ежедневие. По-задълбоченото познаване на техните характеристики потвърждава благотворното им действие:

  • От една страна, учените апелират към употребата на базови масла в кухнята и превръщането им в част от дневното ни меню;
  • От друга страна, в бюти индустрията все по-силно се установява тенденцията за използване на естествени продукти в грижата за коса, кожа и тяло. Как се добиват базовите масла? Базовите масла се извличат от ядките, семената и плодовете на растенията чрез студено пресоване и фино пречистване, без да се загряват на висока температура. Причината да използваме тази технология е, че тя запазва ценните им качества и удължава срока им на съхранение.
  • Ние от Етерика подбираме много внимателно суровините, които предлагаме, с цел да гарантираме на нашите потребители високо качество и прозрачност. Какви са ползите от базовите масла? В зависимост от начина, по който ги употребявате, те могат да имат различно положително въздействие върху тялото и организма Ви. Основните им ползи са това, че те ускоряват клетъчната обмяна и подобряват кръвообращението. При използването на базовите масла като козметичен продукт, те водят до  възстановяване еластичността на кожата и образуването на колаген. Наред с различните базови масла, при нас може да откриете и етерични масла, които също предлагат широка гама от възможни приложения за здравето, визията и дори дома ви. Сдобийте се с висококачествени продукти с ясен произход за максимални резултати.