Козметични масла за коса на Етерика – ползи и приложения

Косата притежава естествени функции за защита от външния фактори и за правилна хидратация на косъма. Тези механизми обаче престават да работят “на пълни обороти” под действието на различни негативни влияния. В този момент на помощ идват етерични масла за коса. Всички знаем, че излагането на косата на студ, вятър и т.н. я прави суха и чуплива. Но малко хора знаят причината за това. Този често срещан сред дамите проблем се корени именно в отстраняването на горния слой с омазняващ секрет. Маслата за коса могат да имат разнообразни ползи за косата, в зависимост от растението, от което са извлечени. За още по-пълноценно действие и възстановяване на сухата коса, ние от Етерика предлагаме мощни комбинации от етерични масла и растителни масла, които гарантират бързото ѝ възстановяване.

Козметичните масла за коса и техните полезни свойства:

  • Маслото от лайка е сред най-разпространените натурални продукти за красива коса. То има не само противовъзпалително действие, но и подхранва, и  предпазва от увреждане косата от естествените ежедневни замърсители;
  • Имате мазна коса? Етеричното масло от лимон ще ви помогне да се справите с този проблем. То действа изсушаващо и успокояващо. По тази причина може да го използвате в борбата с пърхот и акне на главата;
  • Благодарение на своята функция да “подмладява” космените фоликули, маслото за коса от мащерка обикновено се използва срещу косопад;
  • Ментатасе отразява благоприятно върху растежа на косата. Освен това, това масло за коса отпушва порите и предизвиква нормална мастна секреция, което го прави идеално за хора със суха коса.

Продуктовото разнообразие на Етерика ви дава възможност да разширите обхвата на ползите на етеричните масла в своето ежедневие.

Наред с маслата за коса, етерични масла за пиене Етерика могат да допринесат за подобряване функционирането на вашия организъм или на отделни негови части.

Ако искате, наред с косата и здравето, да поддържате и лицето си с естествени продукти, то флоралните води на Етерика са точно за вас.