5 предложения за бленд от етерични масла за дифузер през лятото

5 предложения за бленд от етерични масла за дифузер през лятото

0 comentarii

Използването на етерични масла е страхотно през цялата година. Може да комбинирате различни видове и да подобрявате състоянието на организма ви чрез тях. В днешната статия ще ви запознаем с 5 комбинации от етеричните масла. Чрез някои от тях ще се енергизирате, с други ще се отпуснете, а с трети ще намалите безпокойството и депресията. 

 

Етерично масло от мандарина и лимонена трева

Една от най-популярните комбинации е мандарина и лимонена трева. Може да сложите 2 капки от мандарината и 1 от лимонената трева, за да може да си помогнете, ако страдате от гадене и безпокойство. Много често тази комбинация се среща в различни болнични заведения, за да могат да облекчат симптомите на постъпилите там. 

Освен тези важни свойства, тази комбинация ще ви помогне да подобрите настроението си, както и ще усетите повече енергия, щастие и чувство на оптимизъм. След няколко минути ще се убедите в действието на двете масла, защото увеличават спокойствието, намаляват нервното напрежение и тревожността. 

 

Палмароза и грейпфрут

Една от комбинациите, която е по-непозната, а именно заради етеричното масло от палмароза. То ще ви подейства ободряващо, ще ви даде повече фокус и баланс. Ще усетите намаляване на стреса, намаляване на изтощението, апатията и дори тъгата. Ако имате нужда и от засилване на памет, тази комбинация е добра за вас, защото подобрява мисълта и спомага концентрацията. 

 

Етерично масло от лавандула и салвия

Често лавандуловото масло се използва за укрепване на тялото и ума. 2 капки от него и 1 капка от етеричното масло от салвия ще ви помогне да се справите с овладяване дори на деменция. Ако искате стимулираща атмосфера в дома ви, тази комбинация от етерични масла е чудесна опция.  

Ако ви се случва да имате нервен срив, или натоварена седмица, е добре да сложите няколко капки в дифузера и да постоите в същата стая за няколко минути.

 

Етерично масло от мента и лавандула

Тази комбинация не случайно се нарича “спокоен ум”. Именно няколко капки от тези масла могат да ви помогнат да се почувствате по-спокойни и балансирани. Лавандулата и ментата са едни от най-разпространените масла, които ви очакват в Eterika. Заложете на това съчетание от аромати, ако искате да спите по-спокойно или пък имате натоварена работна седмица.

 

Етерично масло от лайм и бергамот  

Ако искате да имате повече енергия, е добре да използвате тази комбинация за вашия дифузер. Сложете няколко капки лайм и бергамот и останете в стаята за няколко минути. Ще усетите бързия ефект, енергизиращ и тонизиращ. Това съчетание на аромати е подходящо за сутрините, в които ставането ви е по-трудно или пък за важните работни срещи, в които имате нужда от концентрация. 

 

Използвайте етеричните масла, за да може да си помогнете в разнообразни ситуации. Ароматерапията у дома е един от най-лесните начини да направите бърза промяна в настроението и тялото. Различните комбинации се използват за лечение за разнообразни заболявания и състояния още в Древен Египет. Пробвайте арома съчетанията от днешната статия и се насладете на страхотния им ефект. Какви са вашите любими етерични масла и кога предпочитате да ги използвате?

Lasa un comentariu

Toate comentariile de pe blog sunt verificate înainte de a fi postate
Abonați-vă cu succes la newsletter-ul nostru!
Acest e-mail este deja înregistrat