Всички знаем, колко е невероятно маслото от рози. Не случайно много дами ползват разнообразни продукти с роза в грижата за кожата си. Освен това и чужденците уважават това масло като купуват множество бройки на своите любими на тръгване от България.

Какво е това масло и какви са неговите ползи ще ви запознаем в днешната статия.

Натурално розово масло

Натуралното розово масло има страхотен аромат, който може да съпътства целия ви ден и да го направи по-позитивен и приятен. Ще усетите цветно ухание, което е придружено от свежест и лека сладост.

Това масло има множество действия и освен това е афродизиак. Подпомага на организма като го освежава и тонизира, а също така е противогъбично, противовирусно, кръвовъзстановяващо, кръвоспиращо и стимулиращо менструацията.

Действа страхотно при борба с камъни в бъбреците като помага за тяхното разрушаване и отделяне.

Как да използвате розовото масло?

Ако имате проблеми с безсънието е добре да сложите от 3 до 5 капки на арома лампичката и да се възползвате от прекрасен аромат и страхотно действие. Същото е добре да направите, ако имате главоболие, мигрена и дори простуда. Ако усещате силно раздразнение или друг предменструален синдром ароматерапията, с това масло, ще ви помогне да сте по-балансирани и по-спокойни.

Когато направите вана с това масло ще усетите, че помага при депресивни състояния, предменструални болки и напрежение, както и е противовъзпалително. За афродизиак също е добре да направите вана с 3 до 5 капки, в 28-35 градуса температура на водата. 10-15 минути ще бъдат напълно достатъчни да усетите ефекта от ваната.

Освен това може да използвате маслото и за масажи. Особено добре действа при суха и чувствителна кожа, също така и при тревожност, и стрес. То ще спомогне за подобряване на кръвообращението и ще подейства тонизиращо и ободряващо.

Тук е добре да го комбинирате с различни масла, като от розата ще са ви необходими само няколко капки. Смесете бадемово масло, сандалово дърво, индрише, хвойна, лавандула, бергамот. Добре е да добавите и някое своето любимо масло, което допълнително да повлияе на сетивата ви.

Ако имате смущения в менструалния цикъл или друг тип проблем в тази област се насочете към промивки с розово масло. Същото важи и за зъбобол. Може да направите и масажи при проблемна кожа, както екземи и други раздразнения. Маска за лице също е чудесен вариант.

Розовото масло е истинска магия и скъпоценно при различни проблеми свързани с тялото, кожата и духа. Не забравяйте, че то е много силно концентрирано, затова е добре да се използва разредено и в комбинация с други масла.

Дайте шанс на тялото си да се успокои и да започнете процесите по красива кожа и спокоен дух. Розовото масло е страхотен вариант за подпомагане на решаването на много задълбочени проблеми, затова не подценявайте неговите качества. Използвайте го по различен начин, за да може да се насладите на всички неговите качества. Една успокояваща вана или пък маска за лице би ви дала много полезни вещества и би подействала страхотно на кожата ви.

Не забравяйте, че може да получите допълнителна информация в сайта на Етерика, където ще намерите и други етерични масла, с които да комбинирате розовото. Погрижете се за себе си, защото заслужавате най-доброто, което природата е подготвила за вас.

Related Posts