ПРОИЗВОДИТЕЛ НА НАТУРАЛНИ ЕТЕРИЧНИ МАСЛА

За "Етерика"

.

Етерика е Български производител на натурални етерични масла, натурални ароматични продукти и козметични продукти с натурален състав. Съвременните производствени и технологични схеми, заложени в работния процес, гарантират високо качество на произведените от нас продукти.

История

Фирмата е основана и започва дейност през 1990 г., като първоначално произвежда етерични масла. Притежава собствени масиви от етерично-маслени култури и собствена база за дестилация. Розовите и лавандуловите насаждения са разположени в района на село Песнопой - на 40 км северно от град Пловдив. Счита се, че това е най-южният регион на Розовата долина, предлагащ оптимални почвени и климатични условия за отглеждане на маслодайната българска роза Rosa damascena и на други етерично-маслени растения и получаването на висококачествени етерични масла от тях.

Горди сме със следните факти:

  • Фирмата е първата, построила нова действаща дестилерия за етерични масла в България след демократичните промени през 1989 година.
  • Произведено е първото розово масло от частен предприемач в България след съществуващите държавни дестилерии-през месец май 1992 година. Факт, удостоверен с Протокол № 1 от 19.06.1992 година от Държавна лаборатория „Българска роза”-град София.
  • Създадени от нас през 1996 година са първите нови насаждения от лавандула и маслодайна роза след демократичните промени през 1989 година в България.

През 1996 година е регистрирана марката „Етерика”. Създадена е серията козметични натурални продукти „Етерика” с приложение в ароматерапията и лечебната козметика, разработена от квалифицирани специалисти.

Накратко за нас днес

  • Произвеждаме натурални продукти от серия „Етерика”-невероятно изкушение за общуване и хармония с природата-серии за лице, тяло, коса, натурални води, чисти етерични и растителни масла, смеси от чисти етерични масла, алгинатни маски за лице и тяло с френски суровини. Произвежданите от фирмата продукти не съдържат бои, синтетични ароматизатори и други; не използваме животински продукти, рециклираме опаковките.
  • В производството и предлагането на нашите продукти желаем да се отличаваме и неуморно да преследваме основни наши разбирания: собствени суровини, затворен цикъл, качество и ефективност на готовите продукти, натурални и биопродукти, разумни цени.
  • На всички, които са заинтригувани от нас и нашите продукти, пожелаваме: „Разширете вашата оценка за природата”.

"Съвременните производствени и технологични схеми, заложени в работния процес, гарантират високо качество на произведените от нас продукти."


НАЙДЕН ДАСКАЛОВ, CEO

1990
Основана е фирма Етерика и е започнато производство на етерични масла в новосъздадената фабрика
1992
Произведено е розово масло след 1990 г. в България, факт, удостоен с протокол №1 на Лаборатория "Българска роза"
1995
Създадени са първите насаждения лавандула и маслодайна роза след 1990 г.
1996
Регистрирана е марката "ЕТЕРИКА"
250
И повече продукти